Chiang Mai

Chiang Mai
Typisk vej i Chiang Mai

lørdag den 5. januar 2008

Thailand - fakta

Befolkningen i Thailand er på cirka 62 millioner, af dem bor godt 8 millioner i hovedstaden, Bangkok. Det er lidt specielt, at den næststørste by kun har ca. 350.000 indbyggere (Chiang Mai) og herefter har byerne typisk kun 50.000 indbyggere og derunder. Så der er himmelvid forskel på det kaotiske og uoverskuelige Bangkok og til alle de betydeligt mindre byer.

Bangkok regnes for verdens varmeste hovedstad med en gennemsnitstemperatur på 30 grader. Lunt og lækkert. For lunt vil nogle måske mene. Man vænner sig hurtigt til at være våd over det hele - særligt i de fugtige måneder (april-oktober).

Møntenheden hedder, Bath. Kursen er meget svingende men man får for tiden mellem 600 og 700 Bath for 100 Dkr.

Thailand er beliggende i tropisk klima. Marts og april er de varmeste måneder med en gennemsnits temperatur på mellem 28 og 38 grader, og en meget høj luftfugtighed.

Der er 3 forskellige årstider i Thailand, den "kolde" årstid (November - Februar ), den varme årstid (April - May) og regntiden (Juni - Oktober). Men selv i den "kolde" årstid er der varmt (25-30 grader) som på en god dansk sommerdag selv helt mod nord.

Sprog
Det nationale sprog er thai. Mange Thailændere taler engelsk i de større byer, men niveauet og ordforrådet er typisk ringe.

Tidsforskel
Ved sommertid er der 5 timers forskel til Danmark
Ved vintertid er der 6 timers forskel til Danmark

Flaget
Rødt repræsenterer nationen
Hvidt symbolisere religionen.
Blåt symboliserer monarkiet

Kongehuset
Kongehuset er meget populært. Hver mandag og ved særlige hbegivenheder bærer Thailænderne gule T-shirts til ære for kongehuset. Ja, man ser
de gule T-shirts i gadebilldet på alle dage.

Besøgende bør være opmærksomme på, at de skal vise respekt overfor kongen, dronningen og den kongelige familie. Majestætsfornærmelse straffes på linie med import / eksport af narkotika, og det kan ultimativt betyde døden eller
meget lang fængselsstraf.

Kongefamilien portræteres på næsten alle gader på store plakater og der hænger billeder af kongen og dronningen i næsten alle butikker. Hvis man deltager i en begivenhed, hvor et medlem af den kongelige familie er til stede, bør man være opmærksom på de tilstædeværende, og opføre sig som disse.

Religion
Budismen er den nationale religion, ellers er der religionsfrihed i landet. Ca. 95% er budister, 3,9% muslimer, 0,5% kristne og 0,5% andet. De fleste Thailændere er buddhister og alle buddhistiske symboler bliver betragtet som hellige, uanset størrelse.

Læs mere her

Ingen kommentarer: